Ezért írtuk ezt a cikket, hogy teljes áttekintést adjuk Önnek arról, milyen robotporszívók vannak, mi alapján érdemes választania és mik azok a jellemzők, amelyeket figyelembe kell vennie vásárlás előtt.

A tartalomból:

 

Robotporszívók már a 2000-res évek eleje óta léteznek, de az elmúlt néhány évben váltak felkapottá. Ahogy fejlődött a technológia, egyre jobbak, kényelmesebbek és hatékonyabbak lettek a gépek. Úgy értek el egyre nagyobb tömegeket és mára már a hagyományos porszívó alternatívájá váltak. Ha Ön ezt a cikket olvassa, akkor minimum eljátszott azzal a gondolattal, hogy a régi, megunt és nehezen kezelhető porszívóját lecserélné egy robotra, amely elvégzi a takarítást, anélkül, hogy tennie kellene bármit is. Cikkünkből az is megtudhatja, mi köze van a robotporszívónak a Mannhattan Projecthez és tud-e lovagolni a kétéves gyermeke a roboton? Gyakorlati segítséget is adunk. A cikk végén letöltheti a Nagy 2018-as robotporszívó tesztet, amelyben a konkrét típusokról is megtudhatja, hogy kinek ajánlják a gyártók és melyik illik az Ön otthonába.

Miért vált elavulttá a hagyományos porszívó?

evolucio-porszivo

1912-ben, tehát több, mint 100 éve jelent meg a hagyományos porszívó – a maga korában nagy siker volt és megkönnyítette a háztartási munkát. Azóta viszont a preferenciáink megváltoztak. A legtöbb ember gyűlöli a porszívózást. Hangos, száll a por, ráncigálni kell a készüléket, ami nehéz, ormótlan és mindig a legrosszabbkor akad el. Az arra érzékenyeknél előhozhatja a derékfájást, idegbecsípődést is. Emellett időbe telik kiporszívózni – és talán időből van a legkevesebb. Továbbfejlesztése volt a központi porszívó. De az csak akkor működik, ha eleve úgy tervezik az épületet. Használt lakásba vagy házba egyáltalán nem lehetséges vagy nagyon drága és nehéz központi porszívót beépíteni. Így logikus fejlődési és fejlesztési lépésként itt van a robotporszívó, amivel kiválthatja a régi porszívóját. És a központi porszívó telepítéséhez képest filléres beruházással egy új élményhez juthat. Elfelejtheti a házimunka egyik legkellemetlenebb részét. Sőt, nem is kell foglalkoznia vele. Ugyanis amíg Ön nincs otthon, a kis robot folyamatosan takarít és gyakorlatilag mindig tiszta lakás várja haza. Különösen akkor szembeszökő a változás, ha háziállatai vannak: az elhullajtott szőröket is felszedi, így állandóan tiszta a lakás.

Mi a robotporszívó?

A robotporszívó egy számítógéppel vezérelt porszívó, amely önállóan takarít, akár fel is térképezi a tisztítandó területet és időzítetten is elindítható. Naponta többször is dolgozhat – akár ugyanazon a területen. Képes arra, hogy ne ébressze fel a családot. Még alszanak, amíg a robot halkan takarít és reggel tiszta lakás várja az ébredőket. Tehát leveszi az Ön válláról a takarítás terhét, automatikusan és megbízhatóan. Ténylegesen egy robot: nem automata, amely mindig ugyanazt a tevékenységet végzi, hanem tanulásra is képes. Például feltérképezi a lakást és a saját térképe alapján takarít.

Feltörlő robot vagy robotporszívó?

Ez a választás első szempontja. Pontosan milyen célra szeretné használni a készüléket? Mi kezdésként a robotporszívót ajánljuk. Azért, mert a feltörlő robot nem alkalmas szőnyeg tisztítására, porszívóként sem működik. Hanem olyan szennyeződés eltávolításra képes, amit nedves ronggyal fel lehet törölni.

Általában maximum 20-25 m2-en képes dolgozni, de munkájának a lényege a feltörlés. A port eltávolítja, de a morzsák, hajszálak, stb. a padlón maradnak – azokhoz már porszívó kell. Ezzel szemben  a robotporszívónak vannak nedves feltörlést is kínáló változatai is. Ezekkel (egymás után, nem egyszerre) lehet porszívózni és nedvesen feltörölni is. Ilyen hibrid megoldás például a Mamibot PREVAC 650.

Érdemes tudnia azt is, hogy a nedves feltörlés nem olyan nyomot hagy, mintha hagyományosan mosna fel. A készülék fel is törli a vizet, így nedves feltörlés után a padló gyakorlatilag száraz (pár csepp víz maradhat, de nagy foltok nem).

Ezért alkalmasak laminált padlók tisztán tartására is, mert nem áztatják el, nem púposodik fel. A víz csak a laminált padló felületét éri, ezért nem károsítja azt, nyugodtan használhatja azon is, nemcsak a klasszikus vízálló burkolaton (kő, linóleum).

Mi a robotporszívó választás 9 alapkérdése?

robotporszívó 9 kérdés

Ha úgy döntött, hogy robottal kezdi, akkor a következő 9 kérdést tegye fel magának, illetve nekünk (szívesen segítünk):

a.) Alkalmas-e az Ön lakása arra, hogy robotot használjon? Nem minden lakásban használható a robot. Vagy bizonyos készülékek nem használhatóak minden lakásban. Ez a készülék méreteiből és tájékozódási módszeriből következik.

A fontos tényezők:

 • A Shaggy szőnyegek (ezek hosszú rojtokból álló, magas szőnyegek) a legtöbb alsókategóriás robotporszívó achilesze. Egyes gyártók porszívó robotjai és az alacsony árkategóriájú gépeken sokszor kifog a shaggy szőnyeg.

shaggy szőnyeg-roomba

 • Az általunk forgalmazott robotporszívók megbírkóznak a közepesen hosszú szálú szőnyegekkel is.

 

 • Megjegyzés: Nekem otthon 2 db nagy Shaggy szőnyegem van. Ezért zavart, hogy pont én, (aki robotporszívót árul) annak a házában nem tud a gép közlekedni. Ekkor kezdtem el különböző típusokat tesztelni és csak azokat felvenni a kínálatomba, amelyek minden körülmények között megállják a helyüket. Ezért Ön nyugodt lehet, nálunk csak olyan robotokkal találkozik, amelyek elbírnak a Shaggy szőnyeggel.

 

 • A rongyszőnyegekkel is lehetnek problémák: ezeket gyakran feltekerik az olcsóbb “butább” gépek és utána leállnak. (Nem tartunk ilyet.)

 

 • Ha az Ön lakásában a küszöbök 2 cm-nél magasabbak. A legtöbb robot nem képes 2 centinél magasabb akadályokon átmászni, így nem lesz képes átmenni egyik helyiségből a másikba. Ekkor úgy kell gondolni a robotra, hogy minden szoba, ahonnan nem tud kimenni az akadályok miatt az egy egység. Ha ez 20-25 nm, akkor Önnek elég csak egy iRobot Roomba 605 is.

 

 • Ha a lakásában sok a szinteltolás. Elég, ha csak egy-egy lépcsőfok van: a gép nem tud felmenni rajta – és lemenni sem, mert a leesés gátló megakadályozza. Az előző pontban leírtak szerint járjon el ilyen esetben is.

 

 • Egyes típusok a fekete szőnyegre sem mennek rá, mert ürességnek érzékelik. Ha Önnek ilyen szőnyege vagy padlója van, ne aggódjon. A termékeink közzül csak az iRobot modellek nem képesek ezzel megbírkózni. Viszont az összes többi általunk forgalmazott márka terméke gond nélkül veszi ezt a nehézséget is.
 • Vannak-e emelkedők a lakásában? Ez elég ritka, de nem minden robot megy fel vagy le minden emelkedőn. Ha 30 fokosnál nagyobb az emelkedő, erre is kérdezzen rá!

 

 • Végül: triviális, de nagyon fontos: van-e hely a dokkolónak?

 

 • A robotporszívó úgy működik, hogy van egy dokkolója, ami tölti. Ezért ezt egy 230V-os konnektor mellé kell letenni és meg kell tudnia közelíteni a porszívónak. Ez a dokkoló egyben a porszívó tárolási helye is, amikor nem takarít, akkor ezen töltődik.

 

b.) Mekkora a lakása? Minél nagyobb a lakás, érdemes annál komolyabb robot beszerezni. Két okból is: nem mindegy, hogy a robot hogyan navigál – és egyáltalán navigál-e? Az egyszerűbb és olcsóbb robotok nem feltétlenül tudják, hogy hol járnak a lakásban. Van amelyik csak véletlenszerű mozgást végez (spirális alakban vagy Z-alakban), de nem térképezi fel a helyiségeket. Ezért egy nagy lakásban nem biztos, hogy visszatalál a dokkolóhoz – ekkor valahol leáll és manuális beavatkozást igényel.

Illetve az is előfordulhat, hogy egyes helyeket nem takarít ki, más helyeket pedig többször is. Ha a robot térképet készít a lakásról, akkor ilyen problémák nincsenek.

robotporszivo-neato-d6-térkép

Tudja merre jár, ha lemerülés közeli állapotba kerül, akkor visszatalál a dokkolóhoz és feltöltés után ott folytatja a takarítást, ahol abbahagyja. (Ilyenkor jó, ha van a robotban “Ne zavarj” üzemmód is vagy programozható, mikor NE takarítson, mert különben egy esti lemerülés után simán folytatja mondjuk éjfélkor a takarítást.). Erre viszont csak a több érzékelővel felszerelt és ezért is többe kerülő robotok képesek. A másik ok: minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál ritkábban merül le – így nagyobb területeket tud egy töltéssel kiporszívózni, így gyorsabb a takarítás.

c.) Mennyire bonyolult a lakása? Ez a kérdés vonatkozik a padlóburkolatokra. Nagyjából hasonlóak a burkolatok a lakásban (pl. a vizes helyiségekben kő, a lakószobákban pedig laminált padló) vagy különböznek? A porszívó felszereltségét lehet ehhez igazítani. Ha csak kő és laminált padló van (és háziállatok sincsenek), akkor elég lehet a kefe nélküli, csak szívónyílásos porszívó. Ha van szőnyeg, és/vagy sok szőr, hajszál, akkor az nem elég, kefékre is szükség van. Ilyenkor a főkefés vagy a két forgókefés megoldások a legjobbak.

A bonyolultság kérdése vonatkozik még a berendezésre is: ha szellős a lakása, akkor az egyszerűbb modellek is megfelelőbbek lehetnek. Akkor azok is képesek könnyen tájékozódni, észreveszik a bútorok lábait például. De ha zsúfolt a lakás, akkor érdemesebb olyan robotot keresnie, amely jobban és több érzékelővel tájékozódik. Könnyebben észreveszi az akadályokat és ki is tudja kerülni (az egyik tesztben például az derült ki, hogy végre van egy porszívó, amely “látja” a fényképezőgép állványát és ki is kerüli. A legtöbb porszívó erre nem volt képes.)

d.) Száraz vagy vizes takarításra szeretné használni? Ha többféle burkolat van a lakásában, akkor olyan porszívót ajánlunk, amely alkalmas a száraz és a nedves takarításra is. Gyakorlatilag meg tudja azt csinálni, hogy kiporszívózza a nappalit és utána felmossa a konyhát. Ezeket hívják hibrid készülékeknek. Működési elvük egyszerű: miután kiporszívózott, manuálisan fel kell rá tenni vagy már eleve rajta van egy általában mikroszálas kendő és a készülék azzal törli fel a keménypadlót. Ez a törlés lehet száraz és nedves is.

Ha nedves a törlés, akkor a gépnek egy beépített víztartálya is van, amely nedvesen tartja a kendőt és nedvesen töröl. Ha tartós a szennyeződés a kövön (pl. beszáradt kávéfolt), akkor többször is végigmegy rajta, amíg a felület tiszta és csillogó nem lesz. Ha nagy tisztítandó felületek vannak a lakásban, de az egyik részükön sok a szőnyeg, a másik részükön meg keménypadló van ugyan, de önmagában is nagy a felület és folyamatos a tisztítási igény, nem érdemes hibrid készüléket venni. Akkor érdemesebb beruházni egy száraz porszívóba és egy nedves feltörlő robotba egyaránt.

e.) Fontos-e az időzítés? Az egyszerűbb modellek úgy takarítanak, hogy megnyomja a bekapcsoló gombot és elkezdik a porszívózást. Mivel Ön nyomja meg, ezért ott kell lennie legalább az induláskor, tehát nincs arra lehetősége, hogy az üres lakásban takarítson a porszívó és mire hazaér, tiszta lakás fogadja (kivéve, ha elindítás után azonnal elmegy hazulról. De ekkor is eszébe kell jutnia, hogy elindítsa, ami az Ön figyelmét igényli, fontosabb dolgok helyett). A komolyabb modelleket lehet időzíteni is. Akár úgy is, hogy adott napon, adott időpontban milyen szívóerővel takarítsanak.

Ez a zaj miatt fontos. Amikor alszik még a család, a porszívó hajnalban “felkel” és kitakarítja az előszobát vagy a nappalit. De halkan, hogy ne ébresszen fel senkit sem. Aztán amikor mindenki elmegy dolgozni és az iskolába, akkor a legnagyobb szívóerővel (és hanggal) nekiesik a szőnyeges felületeknek és szép lassan kitakarítja a teljes lakást. Ha kell, akkor feltölti magát és onnan folytatja, ahol abbahagyta.

Léteznek mobilappal irányítható porszívók is. Ennek nemcsak az az előnye, hogy bárhol és bármikor bekapcsolhatja a robotot és az elkezd takarítani – bár az is, hanem vannak olyan megoldások, ahol nem adnak külön távirányítót a robothoz (így szerencsére egy kütyüvel kevesebb van otthon) és az amúgy is mindig kéznél lévő mobil kezeli. Illetve léteznek olyan porszívók, amelyek kompatibilisek a különböző okosotthon rendszerekkel és mobilról nemcsak a porszívó, hanem az egész okosotthon vezényelhető.

robotporszivo-neato-d6-app

f.) Számít-e hogyan takarít? Ezen a kérdésen azt értjük, fontos-e Önnek, hogy szisztematikusan takarítson vagy megelégszik-e azzal, hogy véletlenszerűen mozog a lakásban. Ha csak egy szobát takarít (vagy Ön viszi át a szobák között), akkor elegendő lehet a véletlenszerű mozgás. Ez lehet spirális, z-alakú vagy egyéb. Ilyenkor a porszívó valójában nem tudja, hogy merre jár, ezért lehet, hogy ugyanazt a területet többször is kiporszívózza és akár maradhat is ki terület. Ez a mód maximum  50-60m2-es terület takarítására ajánlott.

robotporszivo mozgása

Ha a szisztematikus rendszerű takarítást részesíti előnyben, akkor navigációs képességekkel felszerelt porszívót keressen! Ilyenkor a robot tényleg navigál, tudja, merre jár és képes vissza is találni arra a pontra, ahol például az akksi lemerülése miatt abbahagyta a takarítás. Végül léteznek már öntanuló modellek is. Ezek valóban feltérképezik a területet, több helyiséget is (az appban lehet látni, ahogy készíti a térképet) és ennek alapján dolgoznak a későbbiekben. Ezek működnek a legpontosabban. (Pl. Neato D3)

g.) Van-e HEPA-szűrője? Tudta, hogy a HEPA-szűrőnek a Manhattan Project-hez van köze, tehát konkrétan az atombombához? Annak idején azért fejlesztették ki, hogy az akkor még ismeretlen radioaktív szennyeződéseket ki tudják szűrni. Innen került át a rendszer a polgári technológiába. A porszívókban azért használják, mert a levegő, amivel takarít, átmegy a porszívón és ha szűrés nélkül fújná ki, akkor a beszívott polleneket, háziport és egyéb kisméretű (1-3 mikron méretű szemcsék) anyagokat is kiszűr. Kiszűri például a vírusokat, a poratka ürülékét, a polleneket – ezért konkrétan hozzájárul az otthona levegőjének tisztán tartásához. Ezért, ha van allergiás a családban, feltétlenül olyan robotot keressen, aminek van HEPA-szűrője.

h.) Van-e lehetőség kizárni területeket a takarításból? Arra, hogy bizonyos területeken ne takarítson a porszívó, szükség lehet. Néhány példa: a gyerekek ágya alatti terület, ami tele van LEGO-darabokkal és egyéb apró műanyag játékokkal. Száraz takarításkor olyan terület, amely rendszeresen nedves – mert ez a porszívó meghibásodásához vezethet (pl. a régi hűtőből kifolyik a padlóra egy kis víz rendszeresen). A kizárásra több megoldás van: léteznek mágnescsíkok, amelyek a padlóra tehetők (mondjuk a szőnyeg alá, nem kell látszania) és azok jelentik a határt a robotnak. Vannak olyan lehetőségek, amikor a robot feltérképezi a lakást és magában a térképben állíthatja be, hogy merre ne járjon a robot. És természetesen vannak háziasszonyi praktikák is: bizonyos méretnél kisebb (szűkebb) helyekre nem megy be a robot – így ha mondjuk két öblítős flakonnal leszűkíti az ajtó nyílását, akkor nem megy át rajta.

robotporszivo-irobot-roomba696-wall

i.) Megengedi-e, hogy a robot beleütközzön a bútorokba? Erre a klasszikus példa a földre állított nagy értékű kínai váza: ha a robot nekimegy, feldönti és összetörik, ott a nagy kár. De ez a ritkább eset. Zavaró is lehet, ha nekikoccan a bútoroknak és az élfóliázást, zománcot, falat stb. akár le is verheti. Természetesen a tervezők gondolnak erre is, ezért nem az történik, hogy a robot teljes erőből megy neki  bárminek is. De ha szeretné elkerülni, akkor fejlett navigációs képességekkel bíró modellt keressen, amely látja, mi van előtte. Be is azonosítja és kikerüli. Tehát ez a 9 szempont az, amit gondoljon át, mielőtt elkezd keresgélni a különböző típusok és modellek között. De még nincs vége, itt van pár fontos téma  haladóknak:

Tud-e egy kétéves gyermek lovagolni a robotporszívón?

robotporszivo-gyerek

Nem tud, mert tönkreteszi. Korábbi vásárlók tapasztalatai alapján a gyermekek nem félnek tőle, nem is zavarja őket, hanem megszokják – és nagy vigyorral irányítják a távirányító vagy a mobilapp segítségével. Gyermekes háztartásokban amúgy is ideális eszköz egy robotporszívó. A levegő tisztántartása a gyermeki szervezet számára talán még fontosabb, mint a felnőtteknek. Több és folyamatosabb a szennyeződés a padlón egy olyan családban, ahol kis (vagy akár nagyobb) gyermekek is élnek. Ezt a porszívó folyamatosan feltakarítja, nem fut örökké a lakás. Volt olyan vásárló, aki elmondta, hogy mióta robotporszívója van, azóta a gyerek sáros cipője sem érdekli különösebben. Amikor hazajön nyakig sárosan, a cipőből a nagy sárdarabokat kidobja, a kicsik meg nyugodtan potyoghatnak: rájuk ereszti a robotporszívót és az elbánik velük. Ez sokkal jobb, mint agyvérzést kapni amiatt, hogy már megint csupa sár az előszoba.

És a háziállatok?

robotporszívó-neato-d6-háziállatokhoz

A háziállatok semlegesen viszonyulnak a robothoz. Nem félnek tőle és nem is teszik tönkre (mert például játszani akarnak vele). Önnek lesz könnyebb dolga: ha hullik a kutya- vagy macskaszőr, nem kell törődnie vele, a robot majd elintézi. Kimondottan háziállatos otthonokba ajánlott A Neato D5 vagy D6 modell, illetve az iRobot Roomba 866.

Sokan kérdezik, hogy ez vagy az a modell jó lehet-e ha van egy cica vagy egy kutya a lakásban. Amit figyelembe kell venni, hogy az egyes modelleknek vannak erősebb és gyengébb oldaluk. Az egyik nagyon jól tájékozódik, míg a másik nagyon jól bevethető állatszőrök ellen. Azok a modellek is természetesen felszívják a szört és hajszálakat, amelyek nem kimondottan erre ajánlottak.

A csalódás elkerülése végett, szoktam inkább úgy fogalmazni, hogy ha csak macskaszört kell eltávolítani, akkor valamennyi általunk forgalmazott robot elboldogul a feladattal. Ha viszont egy nagy- vagy közepes szőrű kutyus a társunk a lakásban, akkor érdemes a kimondottan erre ajánlott gépeket keresni. (A szerző)

Tanulmány a robotporszívókról

Az elmélet után itt az ideje a gyakorlatnak. Egy készülékteszttel készültünk Önnek: 2018 legjobb robotporszívóit teszteltük és elkészítettünk egy alapos és részletes tesztet, a cikkben leírt szempontok alapján. Ezzel életre keltjük Ön számára a leírtakat: megtudhatja, hogy a gyártók hogyan valósítják meg ezt a valóságban. Adja meg a legjobb email címét és pár percen belül olvashatja a tesztet!

Mennyibe kerül egy robotporszívó?

Mennyibe kerül

A keresési statisztikát nézegetve sokakat érdekel, hogy mennyibe kerül egy robotporszívó. Legyen most ez a bekezdés nekik dedikálva.

 • Legolcsóbb modellek: 30-40.000 Ft. (A lehető legalapabb robotok)
 • Belépő szintű modellek: 60-80.000 Ft. (Pl.: iRobot Roomba 605)
 • Középkategóriájú modellek: 100.000-150.000 Ft. (Pl.: Neato D3)
 • Csúcsmodellek: 170.000 Ft- tól (Pl.: iRobot Roomba 800-900-as modellek.)

Vegyük sorra, hogy mit várhatunk el a különböző kategóriáktól. A legolcsóbb modelleket mi nem forgalmazzuk.

A válasz egyszerű: A célunk mindig az volt, hogy a vásárlói igényeket tökéletesen kielégítsük. Teszteltünk ilyen alacsony kategóriás modelleket, de az eredmény számunkra nem volt olyan meggyőző, hogy fel is vegyük a kínálatunkba.

A nagyobb cégek belépőmodelljei közzül az iRobot volt az, aki ár-árték arányban elkápráztatott bennünket. A kis Roomba 605-ös modell a legtöbb háztartásban megállja a helyét. Persze a belépő modell révén sok extra funkcióról le kell mondanunk. Ilyen a programozhatóság vagy a telefonról vezérelhetőség és a térképes navigáció is.

A középkategóriás modellek már szinte egytől-egyig tudják azokat a funkciókat, amiket a belépő modelleknél az árazás miatt a gyártók kihagytak. Ezen felül nagyobb üzemidőt, nagyobb portartály-kapacitást és okosabb tájékozódási rendszert kapunk.

Csúcsmodellek esetében pedig csak ámulunk és bámulunk, hogy mennyire fejlett a technika. Ezekért a modellekért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, viszont cserébe egy high-tech masinát kapunk.

Miért nálunk vegye meg új porszívóját?

miért minket válasszon

Ha idáig eljutott a cikkben, akkor már tudja, hogy a porszívó választás nem is olyan egyszerű feladat. A beruházás elég nagy ahhoz, hogy már elsőre is jól válasszon. Hiába vesz meg egy olcsóbb készüléket máshol, nem biztos, hogy azok pontosan megfelelőek lesznek az Ön igényeinek és nem biztos, hogy azt a teljesítményt és használhatóságot biztosítják, amire Önnek van szüksége.

Mi levesszük a válláról a választás terhét! Üzenjen egy másik robotunknak, Robinak a chatbotnak a Facebookon és a robot végig fogja vezetni egy kérdéssoron, amely alapján kínálatunkból kiválasztja Önnek azt a porszívót, amely a legmegfelelőbb.

Díjmentes és személyes tanácsadást is nyújtunk! Akár emailben, akár üzenetben, akár telefonon: ha bizonytalan, kérdései maradtak, amelyekre nem válaszolt az írott anyag, szívesen segítünk. A beüzemelésben is segítünk, ha megakad a porszívó használatbavételében. Természetesen minden kötelezettség nélkül: ha a tanácsadás után nem vásárol, nincs harag.

Ingyenes a kiszállítás – és egyéb rejtett költségek sincsenek. A kiírt áron felül semmit sem fizet, nincs még eldugva pár száz forint utánvétre, csomagolási díjra és hasonló kreatív költségekre. Az árak bruttó árak, tehát nem fog szembesülni még a pénztárnál  az ÁFÁ-val.

ingyenes-szallitas

Kényelem: Több fajta fizetési módot kínálunk Önnek, a kártyás fizetés a honlapról is elérhető. Ha mégsem szeretne kártyával fizetni, megértjük, utalási lehetősége is van.

Termékgarancia: a porszívókra a gyártók által biztosított garanciát Ön megkapja. Ez egyes porszívóknál 10 év a motorra. A garanciajegy a robottal együtt érkezik. Minden vásárlásról számlát küldünk Önnek e-mailben, így azzal is tudja igazolni a vásárlást, ha a későbbiekben nem találná a garanciajegyet. A pontos garanciális feltételeket itt találja. ÁSZF

100%garancia

14 nap pénzvisszafizetési garancia! Elégedettségi garancia: a cég alapítója és az ügyfélszolgálati munkatársak személyes garanciát vállalnak arra, hogy Ön elégedett lesz a vásárlás és a termék használata során. Minden visszajelzését és kérdését szívesen vesszük, arra 24 órán belül (vagy a legközelebbi munkanapon) válaszolunk. Ahhoz, hogy ezt megalapozzuk, munkatársaink egyben a robotok szakértőjévé is váltak. Termékkínálatunkat is úgy állítottuk össze, hogy csak azokat válogattuk be, amelyek a legjobbak a piacon.

Mielőtt döntene, feltétlenül töltse le ezt az útmutatót!

[A legjobb robotporszívók 2018 - E-book]
Ismerje meg, hogy melyik robotporszívó a legjobb az Ön igényeihez!
LETÖLTÖM
Egy jól kiválasztott robot megkönnyíti az életét.
Adatkezelési tájékoztató
robotporszívó e-book
close-link
Íratkozzon fel a várólistára! Azonnal értesítjük, ha a termék ismét készleten lesz. Kérem hagyja meg az e-mail címét, ahol elérhetjük!
Email Bizalmasan kezeljük e-mail címét